Maskinudlejer rykker ind i trekantområdet

Industrivejens Maskiner satser på hele Midt- og Sønderjylland med ny afdeling i Hedensted.

Den nordjyske maskinudlejer Industrivejens Maskiner tager nu resten af Jylland med. Fra 1. marts vil Industrivejens Maskiner være på plads i en ny afdeling klos op ad Østjyske Motorvej ved Hedensted. Herfra satser udlejer og indehaver Lasse Holsko på at forsyne entreprenørbranchen i Midt- og Sønderjylland med både store og små maskiner og materiel.

Industrivejens Maskiner har i forvejen afdelinger i Nørresundby og Aabybro.

– Vi har længe haft et godt øje til de midt- og sønderjyske kunder. Ved at åbne en afdeling i trekantområdet udvider vi fortsat Industrivejens Maskiners muligheder for bedre at kunne dække hele Danmark. Kunder har i flere år efterspurgt en afdeling længere syd på, siger Lasse Holsko.

Lokaliteten for Industrivejens Maskiners tredje afdeling er som skabt for maskinudlejning. Bygningerne har tidligere huset lastbilmærket DAF og Molgjer Vognfabrik, og derfor er der stor loftshøjde og portalkran. Udlejningsfirmaets mandskab får mulighed for at læsse både to og tre lastbiler samtidig. Og der er smøregrave i gulvet og plads til også de helt store maskiner.

Største byer på en time

Med den nye afdeling i trekantområdet og de to eksisterende i Nordjylland vil Industrivejens Maskiner fremover kunne dække alle de største jyske byer inden for cirka en time. Afdelingen i Nørresundby har det komplette program med både store og små maskiner, mens der fra adressen i Aabybro hovedsagelig udlejes mindre maskiner og materiel.

Det var dog netop i Aabybro, det hele startede for dengang 17-årige Lasse Holsko, som i samråd med sin far begyndte at leje maskiner ud til lokale kunder i Aabybro. Nemlig på Industrivej. Deraf firmanavnet, som også er fulgt med til Nørresundby og nu om kort tid Hedensted, selv om udlejningsfirmaet rettelig har adresse i Nørresundby på Gammel Høvej og i Hedensted på Energivej.

Siden er der blevet vasket og leveret maskiner i stort tal både i Aabybro og i Nørresundby. Nu 28-årige Lasse Holsko beskæftiger 16 medarbejdere i de to afdelinger, og selv ligger han langt fra på den lade side. Han tilskriver dygtige og arbejdsomme medarbejdere en stor del af æren for succesen for Industrivejens Maskiner. Men chefen selv har ikke hang til direktør-manérer.

“Vi siger aldrig nej”

– Vi siger som regel aldrig nej til en udlejning. Heller ikke, selvom kunden bestiller en maskine meget sent til levering næste morgen. Så må jeg selv i arbejdstøjet og ud at køre lastbil, siger Lasse Holsko, som gerne selv tager en tørn med vask og levering af maskiner.

Firmaet har alt fra små generatorer til en gravemaskine på 55 tons på udlejningslisten. Det brede udlejningsprogram kommer i høj grad til at smitte af på den nye afdeling i Hedensted.

– I store træk kopierer vi udvalget fra afdelingen i Nørresundby til Hedensted, så vi kan tilbyde mange typer materiel. Vi tror på nærhed, og et stort udvalg er vigtigt i en udlejningsforretning, siger Lasse Holsko, som selv vil følge den nye afdeling tæt helt fra start.

– Som kunde vil man naturligvis gerne vide, hvem der er kaptajn på skibet, og hvem man skal tale med. Det er jo også vigtigt, at de folk, man sætter sin lid til, kan reagere hurtigt ved eventuelt nedbrud eller behov for en akut levering. Derfor har vi blandt andet også investeret i endnu en blokvogn, som stationeres i Hedensted, fortæller Lasse Holsko.

Problemer med damerne

Alt er dog ikke fryd og gammen i det ekspanderende udlejningsfirma, som blev kåret som Gazelle-virksomhed både i 2018 og 2019. Lasse Holsko erkender blankt, at han har problemer med damerne.

– Vi har bestilt en hulens masse maskiner til den nye afdeling, og vi har skabt tradition for, at alle vores maskiner skal have et pigenavn. Efterhånden begynder det at knibe med at finde på flere navne. Vi har rundet 400 trackunits og har over 1000 varenumre med hvert deres pigenavn fra Linse Kessler, Jessica Alba, Tina Lund og Dolly Parton til den tidligere førstedame Michelle Obama, forklarer Lasse Holsko.

 

 

 

 

Cat maskinerne hos Industrivejens Maskiner får nyt tag over hovedet

Industrivejens Maskiner sikrer med nyt domicil optimale forhold til udlejningsmaskinerne

Industrivejens Maskiner indretter sig i nyistandsat domicil på Gammel Høvej i Nørresundby med værksted, kontor- og mødelokaler samt flere haller. Mange af virksomhedens cirka 270 store udlejningsenheder – herunder omkring 60 Cat maskiner – kan nu komme under samme tag.

Udlejningsvirksomheden har vokset sig større og større siden starten for omkring 10 års siden. Med til at drive væksten har været de stabile og driftssikre Cat maskiner. Virksomheden har netop investeret i to nye Cat 313 og en brugt Cat 349E gravemaskine fra 2014.

– Så vidt jeg ved, så er 349 gravemaskinen den største udlejningsmaskine i Danmark, lyder det fra den 26 årige indehaver Lasse Holsko.

For Lasse Holsko gør det en stor forskel, at han har nogle maskiner, han kan stole på. Han køber Cat maskinerne med serviceaftale for at sikre en stabil drift. Men det er også vigtigt, at han oplever, at der er en god kemi af tillid og respekt mellem ham og sælgeren.

– En længerevarende relation til Jørgen Nielsen (distriktschef i Pon) betyder jo, at vi kender til hinandens hverdag og på den måde, kan vi løse de udfordringer, der dukker op undervejs, noget mere smidigt og til begges tilfredshed, men det er klart, jeg tænker jo også på, at de maskiner, jeg køber, skal have en stærk kvalitet og en god gensalgsværdi, siger Lasse Holsko.

Progressiv og initiativrig
Udlejningsvirksomheden bestræber sig på at være på forkant med de maskiner, som kunderne efterspørger. Og har lige nu alt fra en dykpumpe til en 55 tons gravemaskine. Men også at kunne spotte en maskines alternative anvendelsesmuligheder. Og netop det sidste er virksomhedens indkøb af en Cat Skidsteer med Box Blade et bevis på.

– For nogle år siden tænkte jeg nok mest på at købe en bestemt maskine, når kunderne begyndte at efterspørge den. I dag sker det oftere, at jeg køber en maskine, hvis jeg vurderer, at der vil blive et behov for den.  Det var blandt andet også derfor, jeg købte den nye Cat skidsteer med box blade.  Kort tid efter at jeg købte maskinen, lagde jeg den på Facebook, og der var hurtigt bud efter den. Lige nu kører den i nærheden af Aarhus, så jeg tror og håber, at jeg har set rigtigt, siger Lasse Holsko.

Vil være blandt de bedste i Danmark
Medarbejderstaben udgøres i dag af 13 ansatte inkl. Lasse Holsko, som ønsker at udvide maskinparken yderligere med blandt andet flere Cat maskiner de kommende år.

– Jeg har ikke noget mål om, at vi skal være blandt de største i branchen, men vi skal være de bedste. Vi skal have et stort udvalg, så vi har alt i udlejning, men mine kunder skal stadig opleve, at jeg er til at få fat i, siger Lasse Holsko.

Lasse Holsko er også opmærksom på, at kundernes krav til maskinerne har ændret sig meget over de seneste år.

– Rotortilt, led arbejdslygter, 3D maskinstyring, vejesystemer osv.  Maskinførernes forventninger til maskinerne stiger. De maskiner, de lejer, skal helst have alt i moderne teknologi og udstyr, og her er vores Cat maskiner rigtig godt med, så vi kan levere det, som kunderne efterspørger, siger Lasse Holsko.

I dagligdagen benytter Lasse Holsko sig også selv af smart teknologi. Et computerbaseret flådestyringsværktøj giver ham overblik over, hvor de udlejede maskiner kører.

– Og så kan jeg også følge med i, hvor mange timer de kører, og det gør, at jeg kan lave en præcis afregning, når jeg skal fakturere kunden, siger Lasse Holsko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 84012_1

 Nye Kubotapiger til udlejningsfirma

Industrivejens Maskiner ApS i Aalborg og Aabybro har fået 5 nye piger – tre 1000kg gravemaskiner med joystick og to 1,7 tons maskiner.

At kalde sin maskine et pigenavn er der ikke så meget nyt i, men det er nok de færreste, der gør det så konsekvent som Industrivejens Maskiner. Nu har udlejningsvirksomheden valgt at investere i fem nye gravemaskiner af mærket Kubota – og de er naturligvis også opkaldt efter kendte kvinder. Det oplyser importøren Løwener i en pressemeddelelse.

Det eneste minus, Industrivejens Maskiner hidtil har set ved modellerne, er, at der ikke var joysticks på maskinerne, men det har Løwener nu løst.

– Da vi havde fået præsenteret de nye modeller med joystick og samtidig hørt priserne på den nye model, var der ingen tvivl om, at det skulle være Kubota denne gang, da vi mener, at det er en rigtig god maskine. Ud over maskinen har vi også set på indkøbspris, gensalgspris og driftsomkostninger over perioden, fortæller Lasse Holsko, Industrivejens Maskiner ApS, som nu også har Helle Thorning, Paprika Steen, Barbara Moleko, Beyoncé og Pia Kjærsgaard til udlejning.

Helst uden kabine

– Vi har haft en flok Kubota maskiner, der har 3-4000 timer på tælleren, og de har stort set hele tiden kørt med hydrauliske hamre. Vi har kostet sæde på alle maskinerne efter tre år samt skiftet drivhjul på en enkelt. Ellers har de ikke kostet penge i omkostninger at holde kørende, og de har kørt perfekt, lyder det fra Lasse Holsko.

– Vi har meget succes med minigravere i klassen 1700-1800 kg uden kabine, så de kan komme ind de fleste steder blandt andet med tiltskovl og hamre. Maskiner uden kabine er også meget lettere at rengøre efter endt udlejning, da de let kan vaskes med hedvandsrenser, fortsætter han.

Alle maskinerne er i øvrigt født med startspærre, så de ikke kan startes uden den rigtige Kubota-nøgle.

Hybrid på prøve

Lasse Holsko fortæller i øvrigt, at yderligere en Kubota kan være på vej i folden.

– Vi har aftalt med Løwener, at vi vil have en Kubota hybridmaskine på prøve. Det er en maskine, der ud over dieselmotoren også kan køre på el med kabelforbindelse. Vi udlejer mange maskiner til nedbrydning og renovering i kælderrum og andre indendørs rum især i de større byer. Der vil hybridmaskinen være det oplagte valg, siger Lasse Holsko.

Industrivejens Maskiner ApS har netop lejet en hal på 1500 kvadratmeter i Aalborg blandt andet for at kunne have de mindre maskiner under tag. I alt har virksomheden i dag flere end 125 piger til udlejning.

– Det hænger også sammen med, at vi vil have mere fokus på udlejning af mindre maskiner til private. Derfor begynder vi også at holde åbent i weekenden i sommersæsonen, fortæller han.

Udviklet i Danmark

Løwener monterer i øvrigt selv joystick og har også udviklet hybridmaskinen, som ud over at blive solgt i Danmark også eksporteres til andre Kubota-forhandlere i Europa.

Kubota har ifølge distriktschef Hans Jørgen Schmidt over halvdelen af markedet for 1000 kg minigravemaskiner og sælger i det hele taget rigtig godt i maskinstørrelser op til 8,0 ton.

 

 

 

 

 

 

undefined

Linse, Pamela og alle de andre piger

En artikel skrevet af Louise Thomsen fra PON Cat, Skejby.
2014-07-21 08:53

Industrivejens Maskiner er ikke bange for at blande sig med de store drenge i udlejningsbranchen og har på blot fire år markeret sig som en virksomhed, man ikke kommer udenom, når det drejer sig om udlejning af entreprenørmateriel. Industrivejens Maskiner ejes af far og søn, Jan og Lasse Holsko. Egentlig startede virksomheden som et fritidsprojekt, hvor de lavede haver; nu er de syv ansatte og har store planer for fremtiden. De har eget serviceværksted, hvor de laver mindre vedlighold samt service på maskinerne.

14 nye Cat maskiner i et hug Jan Holsko havde ind til 2012 andel i værktøjsfirmaet P.H Værktøj, og da han solgte sin andel gav det kapital til at investere i nye maskiner og materiel til Industrivejens Maskiner. Da man skulle hente tilbud hjem til den nye maskinpark, tog de to Holsko udgangspunkt i, hvad kunderne efterspurgte: ”Vi købte 14 Cat maskiner, da det i høj grad var, hvad kunderne efterlyste. Mange af vores kunder kører selv Cat til dagligt, så når de skal leje, vil de have noget, de kender. Og så er det jo bare skide gode produkter, som Caterpillar laver!” fortæller Lasse Holsko, som fortsætter: ”Vi valgte at tegne serviceabonnementer med udvidede garantier på alle de nye maskiner, da det for os er vigtigt at minimere stilstand. Når kunden skal afsted, så skal grejet bare virke!”

I forbindelse med handlen af nye Cat maskiner tog Lasse og Jan til Malaga med Pon Equipment A/S, som er den danske forhandler af Caterpillar. ”Her havde vi mulighed for at se det seneste nye fra Caterpillar og samtidig netværke med andre fra branchen,” udtaler Lasse.

Nu og her Kunderelationer er vigtige for far og søn, og kunderne kommer ofte med specielle forespørgsler, hvor andre udlejere måske ville give fortabt. ”En kunde ringede til mig og fortalte, at han skulle bruge en otte tons gravemaskine dagen efter, og de kunne ikke opdrive en, som ikke var udlejet. Jeg ringede til Pon Equipment, og de kunne levere en helt ny maskine næste morgen hos kunden. Så vi skrev under med det samme,” fortæller Lasse Holsko.

Industrivejens Maskiner satser bredt på maskinudlejning: ”Vi har et meget bredt udvalg af maskiner – lige fra lifte, gravemaskiner, læssere, dumpere til have-parkmaskiner. For os er det vigtigt at dække behovet hos den enkelte kunde,” udtaler Lasse.

Linse drypper Da maskinparken voksede, skulle man finde på et system til at kende forskel på maskinerne. ”Vi syntes det var lidt kedeligt bare at give dem numre, så vi fandt på en helt ny måde,” griner Lasse. ”Hver af maskinerne er opkaldt efter nogle bestemt piger. De første maskiner, vi fik, hed således Pamela Anderson, Linse Kessler og Heidi Klum. Kunderne synes, det er fantastisk, når de har muligheden for at sige, at de gerne vil leje Pamela, eller at Linse drypper.”

 

 

 

 

 

 

 

Arbejdsbalkon på første klasse

 Arbejdsbalkon på første klasse

En artikel skrevet af Sten Søndergaard fra Maskinbladet/Byggeteknik.
2014-06-11 13:04

Industrivejens Maskiner i Nørresundby har investeret i to Scanclimber arbejdsplatforme til udlejning.
Står det til Jan og Lasse Holsko fra Industrivejens Maskiner ApS i Nørresundby, så skal bygningshåndværkerne i Nordjylland i fremtiden arbejde på første klasse. De har nemlig investeret i i to Scanclimber SC 5000 arbejdsplatforme til at leje ud.
– Det er Rolls-Royce modellen blandt arbejdsplatforme, siger Lasse Holsko ubeskedent.
– Det er et finsk firma, der står bag konstruktionen, mens selve platformene bygges i Polen. Vi har prøvet dem grundigt af, og de fås ikke bedre, tilføjer han.
Industrivejens Maskiner drives af far og søn, Jan og Lasse Holsko. De så platformen første gang på Bauma og faldt begge for ideen om at erstatte det traditionelle stillads med en motoriseret platform, der løser adskillige klassiske stilladsproblemer på én gang.

– For eksempel er det nemt at transportere materialer op på arbejdsplatformen. Hvor man tidligere møjsommeligt måtte hejse materialer som mørtel og sten op med en talje eller bruge en kran, kører man nu bare platformen ned til jorden, lægger de manglende materialer på platformen og kører op igen, forklarer Jan Holsko.

Hurtig opsætning og flytning

Han fremhæver også, at man sparer mange timer og udgifter til opsætning og nedtagning af stilladser, ligesom det kun tager en brøkdel af tiden at flytte en mobil arbejdsplatform i forhold til at pille et stillads ned og sætte det op et nyt sted.

– Scanclimbers arbejdsplatform er selvkørende. Man flytter bare stikket til fjernstyringen fra styreboksen og sætter det i boksen på den selvkørende undervogn. Så kan man køre platformen fra ét sted til et andet på byggepladsen, forklarer Jan Holsko.

Arbejdsplatformen er også nem at flytte fra byggeplads til byggeplads. Både selve platformen og tårnet er bygget i moduler, som skilles ad inden transporten. Tårnet er sat sammen af moduler på 125 centimeters højde, der er stablet oven på hinanden og holdt sammen af fire svære bolte – en i hvert hjørne. Og undervognen kan selv køre op på blokvognen.

– Modulopbygningen betyder også, at kunderne selv kan hente platformen hos os, eller de kan bede os om at levere den, naturligvis mod en lidt højere pris. Kunden kan også selv sætte platformen op, eller lade os stå for det. Det er valgfrit, og priserne er helt gennemskuelige. Der er ikke noget med, at vi gemmer en del af avancen og kalder det for “leveringsomkostninger”. Det er udlejningen, ikke transporten, vi skal leve af, fastslår Jan Holsko.

Genial arbejdsplads

Han ser store muligheder i platformen, efterhånden som håndværkerne får øjnene op for, hvor meget nemmere det er at arbejde fra en platform frem for et stillads.

– Platformen er ganske enkelt genial til facaderenovering, omfugning, montering eller udskiftning af vinduer, opsætning af tagrender og tagreparationer. Desuden stilles der ikke særlige krav til brugeren om certifikat eller anden uddannelse. Alle kan køre med den, siger Jan Holsko.

Der er kun en enkelt ting, der lige nu irriterer Jan Holsko – og det har ikke med selve platformen at gøre.

– Det handler om Arbejdstilsynet. Her fastholder man, at håndværkerne ikke må forlade arbejdsplatformen, selv om den står stille. Det er en regel, der stammer fra de traditionelle lifte, men det giver altså problemer, for eksempel på en altan, hvis der skal skiftes vinduer eller fuges om. Den samme regel gælder ikke for stilladser, så der er noget galt her, mener Jan Holsko.

Ingen grænser for højden

I princippet er der ingen grænser for, hvor stor eller høj en Scanclimber arbejdsplatform kan blive. Opstillingen kræver, at tårnet gøres forsvarligt fast til bygningen for hver 12,5 meter. Når det krav er overholdt, er det principielt bygningen, der bærer det meste af platformen, og derfor kan den fortsætte lige så langt i højden som bygningen selv – plus endnu en halv snes meter.

Tilsvarende med længden. Der er et maksimum for platformens længde med ét tårn, men har man brug for en længere platform, sætter man bare endnu et tårn op. Skal platformen være endnu længere, bruger man i praksis ikke tre tårne, men sætter endnu en selvstændig platform op. Det giver en betydelig større fleksibilitet frem for en uhåndterlig lang platform.

– Den maksimale længde på platformen på SC 5000-modellen er 16,9 meter, og så må platformen løfte 1000 kilo. Gør man platformen mindre, for eksempel 4,1 meter lang, må den løfte 2700 kg. Og skal man bruge en højere løfteevne, monterer man platformen med to tårne. Så klarer en platform på 12,6 meter hele fem tons, mens en platform på ikke mindre end 40,6 meter i længden kan klare 1500 kg, fortæller Jan Holsko.

Industrivejens Maskiner har her i første omgang anskaffet moduler til en platform på omkring 35 meter, men Jan Holsko er indstillet på at anskaffe yderligere moduler i takt med behovet.

 

 

 

 

 

 

Industrivejens Maskiner-avis1

 

 

 

industrivejens-maskiner-avis2